Cirkus som upprör

[bildkälla]

(Metro, 2010-09-08)

Bilden får mig att kolla. Den föreställer en apa som hoppar genom en ring. Men inte en vanlig rockring, utan en ring med knivar. Eggen pekar in mot mitten och apan befinner sig precis i mitten av dessa.

Runt apans hals, har han ett halsband. I Halsbandet sitter en kedja. Kedjan håller en människohand. Den andra människohanden håller i denna ring med knivar.

Texten i artikeln lyder :
"Chockerande underhållning
Hos apteatergruppen Prakit Sitpran måste aporna uppträda både utklädda och sminkade. Här hoppar en apbebis genom en ring av knivar. Aporna samlar sedan själva in pengar efter showen.

Har långa traditioner
Bilden som är chockerande i Väst är ingenting märkligt i Thailand. Uppträdanden med apor har rötter långt tillbaka i den thailändska historien. Tidigare hölls ofta föreställningarna vid religiösa ceremonier vid templen. Matilda Lann

30 minuter tvingas aporna att uppträda - och bland annat hoppa genom dessa ringar med knivar."

Det är en liten artikel, bilden är på halva sidan och det är tre rutor med texten ovan.
Ändå upprör den mig så himla mycket.

Dessa små, söta apor, är liv. Att tvinga dem hoppa igenom ringar med knivar, är djurmisshandel. Det är inte värre än delfinslakten i Japan, Men det är lika illa, fast på ett annorlunda sätt.

Tänk in er i apornas situation. Tänk om det var ombytta roller? Aporna var de maktgalna svinen och människorna de oskyldiga djuren.. och aporna tvingade människorna att hoppa genom ringar av knivar. Vad hade hänt?

Ta er en funderare på vad ni kan göra för att påverka. Vad kan du göra för att göra världen till ett bättre ställe för alla individer? (Djur som människor..)


Jag är djurrättsaktivist. Inte särskilt aktiv, men när jag är klar med skolan har jag planerat in lite grejjer som ska bli prio 1 för att hjälpa (speciellt delfinerna) att få det bättre. Jag försöker hjälpa folk. Kända som okända, små som stora, alla kan behöva mitt stöd. Och jag finns här för dem. Det viktiga är att dem vet om det, så de vet var de ska vända sig.


Ensam är du ingen, Tillsammans är Vi oslagbara. Tillsammans med Gud, kan vi hitta Våran uppgift i livet.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

dusomartorstig

Detta är en annan sida av mig, en som jag hittat på senare tid. Min kristna sida. Om min tro på Gud, varför, hur och när. Läs med en nypa salt men ändå med andakt.

RSS 2.0