Trevlig midsommar!

Jag jobbar. Jag har jobbat sedan igår (midsommarafton), till idag. Slutar klockan 10 och firade midsommar på jobbet, vi var på tivoli innan. Vääääldigt mysigt faktiskt.

Jag Har dock inte fått en enda jordgubbe eller hört en enda midsommarsång, men jag har tjänat riktigt bra pengar och mår antagligen bättre än vad alla bakfulla människor som ångrar att de drack de sista glaset igår. Det tycker jag är lite roligt.
Hursom helst, jag hoppas ni fått en trevlig midsommar, hur ni än spenderade den.

Megalomani...

"Jag är storsint, jag är Gud. Eller hur?"

Att hitta hoppet.

Jag är människa. Som människa har man tvivel. Jag har tvivlat en stund på livet. Jag vågar inte hoppas på hoppet. På mänskligheten. Nu har jag hittat lite hopp igen, jag hoppas det stannar ett tag, för det gör mig glad.

Du som är törstig..

Du som är svag, kom till Hans källa... Drick av vattnet som ger dig liv.
Låt all oro och ångest, sköljas bort... I Hans strömmar av kärlek, som djup ropar ut till djup. Ber jag Dig, Kom, Min Jesus, Kom.

Jag vill inte vara ensam..

Jag fick tips om att blogga och genom kommentarerna se lite vilka man borde ha kontakt med.
Jag känner ju då att jag inte mår så bra, innerst inne, som jag utåt sett vill tro att jag gör. Jag tvivlar ofta, hur hittar man tron utan tvivel? Jag vill leva med och för Gud, men jag får så många problem så det är svårt.
Att våga är en grej jag funderar på, ofta. Hur mycket skall man våga offra? Hur mycket skall man våga lämna bakom sig? Hur mycket av ryggsäcken behöver man berätta för en ny person man lär känna?
Jag inser att jag har mycket att arbeta på och med, men jag vill inte vara ensam om det. Hjälp mig att komma upp ur hålet, Herre var med mig.
Jag känner att jag inte mår så bra, innerst inne, som jag utåt sett vill tro att jag gör. Jag tvivlar ofta, hur hittar man tron utan tvivel? Jag vill leva med och för Gud, men jag får så många problem så det är svårt.

Att våga är en grej jag funderar på, ofta. Hur mycket skall man våga offra? Hur mycket skall man våga lämna bakom sig? Hur mycket av ryggsäcken behöver man berätta för en ny person man lär känna?
Jag inser att jag har mycket att arbeta på och med, men jag vill inte vara ensam om det.
Hjälp mig att komma upp ur hålet, Herre var med mig.

Jag har fångat en ängel...

Jag har ju berättat om ängeln som drastiskt kom in i mitt liv.
Några veckor senare är den fortfarande kvar hos mig. Vi pratade i telefon runt fyra timmar igår. Vi pratar om allt, från vädret till världen. Det är fint, för det känns verkligen som om han förstår mig. Han vet ALLT om mig, inga undantag. Han har fått höra allting och han står fortfarande kvar vid min sida. Han ger mig glädje och hopp om mänskligheten. Han är omtänksam och det känns som om han bryr sig om mig, på riktigt.

Det är som om jag har fått en ny bästa vän. Ingen som ersätter I, men en som kan finnas där när hon inte kan. Jag måste få leva i denna tiden lite. Tid av sms var tionde minut, långa och intressanta samtal och många, fina mail. Vi vet inte vart den andra bor, inte heller mer än förnamnen. Och det gör det hela lite mer änglalikt.

Så jag lever, men jag tar vara på tiden med ett lån av en ängel.

"Du gav mig allt
Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig 'Var inte rädd'

Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag."

Odjuret

"Två barn hittas döda i ett källarförråd. Fyra år senare rymmer deras mördare. Han kommer att döda igen."

Detta är en kriminalroman som gör mig otroligt berörd. Jag gråter, blir förbannad och tom om vartannat.
Hur kan man tänka så om små barn? Hur kan man vilja skada så som mördaren gör?

Välskriven och spännande, en sån bok man läser tills den tar slut. Pocketen kostar 40 kronor på de flesta internetsajter, den är värd de pengarna.
Läs den.

dusomartorstig

Detta är en annan sida av mig, en som jag hittat på senare tid. Min kristna sida. Om min tro på Gud, varför, hur och när. Läs med en nypa salt men ändå med andakt.

RSS 2.0