Utmaning..

Fick en utmaning från Gaymasen som jag var tvungen att svara på. Så här kommer den:

1. Vad är det bästa med MIN (the one and only - Gaymasen) blogg?
Humorn. Den fantastiskt galna humorn. Ser verkligen dig framför mig när jag läser, hur du sitter och glufsar onyttigheter och retar din Puss.
2. Om du fick vara ett djur vilket djur hade du valt och varför?
The one and only, -Delfin, såklart. Varför? För att de är kloka, vackra och vilda. De har ett helt hav för sig själva, frihet betyder något annat för dem än vad det gör för oss människor. (Om de inte lever i delfinarium, vilket de inte borde göra...)

3. Om du får chansen att skriva en bok om hur du levt ditt liv hittills, vad skulle den boken få för titel?
"Konsten att överleva".

4. Hemsk fråga men om du måste välja - cancer eller alzheimers?
Oj, jag vet inte.. Cancer då kanske. Jag vill kunna minnas allt som jag upplevt i livet.

5. Värme eller kyla?
Svåååår fråga. Värme ger mig panik, kyla gör mig kall.. Men.. Värme då då. Eller kyla... Eller... Jag vet inte :(

6. Mac eller PC?
PC, Mac är överskattat och krångligt när man är uppväxt med PC.

7. Bada i ett kallt hav och få kallsup med saltvatten var femte minut eller bada i en varm, kolsvart sjö samtidigt som du vet att ett gigantiskt (o)djur simmar runt där någonstans?
Bada i en varm, kolsvart sjö. Jag är duktig på att inbilla mig, men jag är också duktig på att förtränga vad som lever under mig. (När jag är i vatten).

8. Om du fick välja att ha sex med vilken person du vill i heeela världen, vem hade du valt?
Hugh Grant! Han är min drömprins. Då kan han få prata lite med sin sexiga dialekt också... Mmmm, Awesome!
9. ÄRLIGT nu, vad är vackrast, penis eller snippa?
Ordet eller objektet? Måste nog säga att penis låter bättre än snippa. Men snippa är roligare att säga. Objektet är nog penis vackrare.. Snippan ser bara konstig ut..

10. Om du fick träffa antingen president Obama och vara med och påverka samt ändra EN (vilken du vill) fråga i samhället eller träffa Lady Gaga och festa med henne en hel vecka samt få en miljon - vem hade du valt?
Jag hade vart med och påverkat, helt klart. Festa och en miljon, vem blir lycklig av det? Jag mår bättre av att få hjälpa samhället.

Att våga ändra sig.

Jag ångrar ingenting som jag har gjort i mitt liv. Om jag skulle ångra något, så skulle jag ångra att jag tappade tron på Gud i en ung ålder.
Hur hade livet sett ut om jag hade haft tron i åldern 13-18 år? Hade livet blivit annorlunda?
Jag har inga svar på mina frågor, men jag ångrar ingenting. Jag har hittat Gud och Han är otrolig.

Your love is amazing.

Lev dag för dag gör det inte komplicerat.

Var glad åt de du har, låt ditt hjärta leda vägen för varje steg du tar.
Lär dig följa ditt hjärta, lär dig följa din känsla, se det goda i allt och döm ingen människa.

Hjältekväde.

Denna låten får mig att skratta högt på bussen.

Idag har jag suttit hela dan och skrivit på den sista rapporten innan sommarlovet. Jag blev precis klar, så nu ska en kurskamrat läsa igenom den och sedan kan jag ta det lugnt imorgon och ladda för jobb på Tisdag samt Onsdag. Riktigt trött är jag, men skall skriva lite på en av mina många berättelser, när jag ändå har denna inspirationen som jag har.

Havet är djupt!

Jag har stor respekt för havet. Det är så djupt och mörkt, men samtidigt så vackert och lugnt.
När jag sitter här, i min ensamhet, kan jag äntligen andas.

Fast det är så djupt, mörkt och stort så skrämmer det mig inte. Jag skulle dö lycklig om jag fick dö med havet bredvid mig.

Tack Gud, för att jag har tillgång till det här underbara stället. Hade jag inte kunnat sitta här nu, hade jag varit mycket olyckligare än vad jag är.

 

I harmoni med mig själv..

Trots att jag har slösat förmycket pengar idag så känner jag ändå att jag ligger i harmoni med mig själv.
Jag har handlat en tunika idag, (med presentkort, så där slösades inget), en studentpresent till min bästa vän, nya bh:ar, leggins, ett par jättesöta skor och lite grejer på apoteket.
Nu sitter jag här, med islatte, morötter, cola och kurslitteratur. Tänkte skriva klart den sista inlämningen innan sommarlov, men jag har inget fokus. Jag vill ut i det fina väääädret...
Men ikväll ska jag, C och M sätta oss på stranden och dricka vin och bara mysa, så nu ska jag göra ett ryck med rapporten.
Ta vara på er och glöm inte solskyddet!


Bildbomb!

Under en dag i solen, kan man se ut så här:
Efter en dag i solen, kan man se ut så här:När man ser dåligt, kan man se ut såhär efter en dag i solen:


Bara så ni vet!

Raindrops on roses..

Idag har jag gjort en investering. Jag köpte ett doftljus för 275 kronor.
275 kronor, tänker ni nu. Och nej, jag är inte korkad. Jag har köpt ett Yankee Candle. Jag har suktat efter ett sånt här ljus länge nu och idag kände jag att jag var värd ett.


Jag har haft ljuset tänt i 20 minuter innan jag släckte det och det luktar fortfarande ljuvligt, (15 minuter efter släckning), i mitt rum. Fantastiskt välinvesterat ljus!

Det luktar så galet äkta och ljuset kommer hålla i flera år, så det är lätt värt pengarna. Nästa ljus jag ska köpa är "Clean cotton", också otroligt god doft. Mmmm... Men får vänta några månader på det. I slutet av sommaren kanske, om jag sköter mig väl! :-)

Barfota, utan strumpor och skor, ska jag vandra med diiiig...

Jag är en person som avskyr skor. Och strumpor. Raggstrumpor, undantagsvis. Men strumpor och skor är avskyvärt. Det är trångt, varmt och otrevligt för mina stackars fötter.
Så, så fort sommaren visar sig, slänger jag av mig skorna, tar skorna i näven och promenerar runt barfota. Mina fötter är inte så glada nu dock, de håller på att vänja sig vid det ovana underlaget, så det är lite blåsor här och där. Men, den mörka färgen passar bra under mina fossingar. Svårt att bli helt ren om fötterna när man inte har skor på sig någonting alls om man inte behöver.
Såhär såg mina fötter ut igår, efter 2 timmar utan skor:
Somliga går, i trasiga skor... Andra har ingenstans att bo..

Morgonbesök..

Vid 6 så kom min goe älskling till mig. Blöt och gräsig är han redo att gosa. Han ger sig inte förrän jag kliar honom på magen. Just när jag håller på att somna om så får han för sig att lek med min drömfångare. Lagom tills jag inte kan somna om lägger han sig och snarkar gott.

Vi får nog diskutera huruvida dessa morgonrutiner kan fortsätta eller ej...

 

Vidriga djur..

Är det något jag hatar, så är det spindlar. Allt som kryper förövrigt. Myror, skalbaggar, tusenfotingar, gråsuggor.. You name it. Men spindlar är värst.
När jag ligger i min säng och läser så kommer det en spindel krypandes längs kanten på lakanet. Jag stelnade till och lät den gå, för jag höll på att svara på ett mail och ville inte avbryta det. Kollar sedan igenom hela sängen, golvet, och så vidare, men den är borta.

Resultat:
En sömnlös natt kan jag tippa på. Känns som om det kryper över hela mig. Otroligt äckligt. Vad gör dessa djur för nytta egentligen?
Jag är dock nöjd att jag inte skrek när den kom, eller började gråta. Strongt Rebecka, strongt!

Bara vanligt vatten...

Denna flaskan är min bästa vän under varma dagar. På två timmar har jag fyllt på den minst 6 gånger. Jag svettas ju dock ut allt igen så påfyllningen är nödvändig.
Det bästa är att vattnet är som godast när det är varmt! :)
Ni glömmer inte bort att dricka i glädjen över att värmen äntligen är här va?

 

Att våga tvivla.

Jag är troende. Men även jag tvivlar ibland. Jag har inte världens starkaste tro, även om jag faktiskt har viljan till att tro. När jag var utan tro; - utan tro på livet, utan tro på Gud, utan tro på människor-, så var jag tom. När jag således hittade tron igen så växte den sig starkare. Så behövs det också tvivel, för att känna hur mycket tro det finns när den väl finns där.
Glöm inte att utan tro, finns det ingenting. Man måste tro på det man gör, annars funkar det inte att genomföra. Så behöver man också Gud, för att klara av att tro, för att Våga tvivla. Gud ger oss det, ett val. Vi får lov att tvivla i tuffa tider, för när tvivlena är inte finns längre så växer sig också tron större.

Tron är större än livet, alla dagar.

Universitetens under...

Fick nyss världens mest ångest-framkallande brev tror jag. När man går på högskolan skall man skriva en så kallad "C-uppsats" den sista terminen. Jag och en kompis har bestämt oss för att försöka åka utomlands och skriva. Nu skickade de ett brev till mig om att universitetet har bytt plats på mitt examensarbete som egentligen skall skrivas Hösten 2013, till Våren 2013. Detta betyder att jag inte hinner söka stipendium till utomlands-uppsats och jag och kompisen läser examensarbetet under olika terminer vilket gör att vi inte kan skriva ihop. Efter 3 arga mail och ett lugnande samtal böt studievägledaren dock tillbaka mig till 'rätt' termin, så ordningen är återställd. Men det var nära att besvikelsen rann över för mig.
Jag sitter med en jätterolig rapport för tillfället. Har suttit ute och skrivit i 2 timmar, det blev för varmt för datorn i solen så jag flyttade in en stund och nu har jag 'bara' diskussionen kvar. Vet inte var jag ska börja, i huvudet snurrar läroplan, uppgiften, utvecklingspedagogik, att härma andra och APA-manualen runt, runt, så kanske är det ett tecken på att jag skall fortsätta i helgen med denna uppgift.

Ta vara på solen lite nu istället kanske...


Om livet var en sång...

"Men nu när jag vaknar så öppnar jag ögonen, försöker kompromissa så alla drömmar är överens.
Sanningen kanske är att jag blivit en tvivlare, men faktum är att livet går vidare.

Jag klättrade uppåt, sakta men säkert och har nu lärt mig att uppskatta världen.
Försöker säga saker som är värda att berätta från egen erfarenhet, har lärt mig en läxa.

Ta vara på kärleken och stunden som vi delar, lev dag för dag, gör det inte komplicerat.
Jag kunde förneka, blunda för det hela, men livet är bara dessa sekunder som passerar

Men nu när jag vaknar så öppnar jag ögonen, försöker kompromissa så alla drömmar är överens.
Jag har sett mörkret, vandrat i dödens dal,
och allt på grund av att mina tankar fick övertag

Så nästa gång du ser mig, släng upp en hand, bara le för mig och jag känner mig varm.
Säger du mitt namn så blickar vi åt samma håll, vi kan vandra långt, bara börja på en annan sång.

En sanningens ord, var glad åt de du har.
Låt ditt hjärta leda vägen för varje steg du tar, lär dig följa din känsla, lär dig följa ditt hjärta.
Se det goda i allt, och inte döma nån människa.


Om livet var en sång...
Skulle jag sjunga hela tiden, bara flumma genom livet och du och jag, vi skulle kunna alla melodier"

Har du glömt att livet en dag tar slut?

Läs det här fast du har dåligt med tid... Du kommer inte att ångra det.

En dag bad en lärare sina elever att skriva ner namnen på sina

klasskompisar på ett papper. Dom skulle sätta ett litet mellanrum mellan

varje namn.

 

Sen bad hon dem tänka på det bästa dom kunde säga om varje person och skriva ner det under namnet.

 

Det tog klassen resten av lektionen att göra det, och när dom skulle gå så

lämnade dom sina lappar till läraren

 

På lördagen gjorde läraren en lista till varje elev där det stod vad dom

andra hade sagt om dom, och på måndagen fick dom den.

 

Efter ett tag log eleverna. Är det verkligen sant viskades det.

 

Jag visste inte att jag betydde så mycket för någon, och att dom gillar mig

så mycket var dom flesta kommentarerna.

Hon visste inte om dom visade eller diskuterade sina listor med sina föräldrar, men det gjorde inte så mycket. Uppgiften hade haft den effekt, hon hade önskat.

Eleverna var tillfreds med sig själva och varandra. Gruppen arbetade vidare.

 

Många år senare, blev en av eleverna dödad i Vietnam, och läraren deltog i

begravningen.

 

Hon hade aldrig sett en militär död i en kista.

 

Han såg så fin och vuxen ut. Kyrkan var fylld med alla hans vänner och en

efter en gick förbi kistan en sista gång.

 

Läraren var den sista, som välsignade den döde i kistan.

 

När hon står där, kommer en av soldaterna, som var med och bar kistan fram

till henne. 'Var du Marks lärare?'

 

Hon nickade 'ja.' Sen sa han: 'Mark pratade mycket om dig'

 

Efter begravningen deltog dom flesta av Marks tidigare klasskamrater i en

sammankomst. Marks mor och far var också där, dom ville gärna prata med hans tidigare lärare.

 

'Vi vill gärna visa dig något' sa hans far, medan han tog plånboken ur sin

ficka. 'De hittade det här på Mark, då han blev dödad. Vi tänkte att du kanske skulle känna igen det här'.

 

Medan han försiktigt vek ut två pappersbitar, papper som tydligen hade

blivit tejpad ihop, pga. slitage alla gångerna det hade vikts ihop.

 

Läraren visste utan att se på papperet, att det var det samma papper, som

hon hade skrivet alla de fina orden klasskompisarna hade sagt om Mark.

 

'Tack för att du gjorde det här' sa Marks mor. 'Som du kan se, så var det

värdefullt för Mark.' Marks kompisar samlades omkring henne, Charlie log snett och sa, 'jag har också kvar min lista, den ligger överst på skrivbordet hemma.'

Chucks fru sa, 'Chuck ville ha det i vårt bröllopsalbum.'

 

'Jag har också kvar mitt, det är i min dagbok' sa Marilyn.

Sen tog Vicky, en annan klasskompis, fram sin plånbok och visade sin lista

för gruppen, och sa stolt. 'Jag har det alltid med mig, jag tror att vi alla har kvar vår lista.' Då satte sig läraren sig ner och grät. Hon grät för Mark och alla hans vänner som aldrig skulle få se honom igen.

 

De flesta människor i dag uppför sig, som att dom har glömt att livet en dag

tar slut. Ingen av oss vet, när den dagen kommer. Så var snäll, berätta för

dom du sätter pris på och tycker om, att dom är speciella och viktiga. Berätta det före det är för sent.

 

 

Kom ihåg, du skördar det du sår. Kom ihåg att du betyder något för någon!

 

Hoppas din dag blir bra och speciell..

Grubblerierna tar över..

Idag har tankarna fått övertaget. Har varit en lång, ledsam dag för mig. Och än är den inte över. Tyvärr, så får alkoholen ta över nu, jag är så pass djupt nere i tankarna att jag behöver det för att kunna slappna av. Annars hade de kunnat bli värre. Det är så sjukt egentligen, jag fattar inte varför det är såhär. Jag är så jäkla trött på att det går så upp och ner som det gör. Varför?

Fick dock en kommentar som har mer eller mindre gjort min dag.
"Vissa dagar mår man inte lika bra som andra, men de dagarna behövs också, annars hade de bra dagarna inte varit lika bra."
Så sant. Jag brukar ju kunna tänka så, men idag, vill det inte alls. Så jag får ha en dålig så den kan bli bra imorgon igen.

Lev varje dag som om de vore din sista, för vem vet när man hamnar i en kista?

Du är helig, du är hel.
Du är allt, så mycket mer. Än vi nånsin kan förstå, du är nära ändå.
Välsignad vare du! Som kommer hit just nu. Välsignade vår jord, ger oss bröd på vårt bord.
Du är helig. Du är helhet. Du är närhet. Hela Cosmos lovar Dig!
Hosianna, Hosianna, Hosianna.. Hosianna, Vår Gud.Stora trygga vargen.

Jag vill ha någon som älskar mig. Som alltid väljer mig. Som skulle sälja sig, svälja gift för mig. Någon som gör allt för mig. Förtjänar jag verkligen det? Eller har jag för höga krav?

Jag vill ha en stor, trygg varg!

Det är skillnad på att ha en kuk och va' en kuk!

Det går så mycket upp och ner. Hur kommer jag känna när jag vaknar?
Försöker göra det bästa, men det tär så. Det måste finnas någon mer än jag som känner såhär? Vart finns du?
Jag vet inte varför. Det går inte att vända om.

Det finns ingen återvändo. Du får börja om igen. Glöm, förlåt och gå vidare.

RMK - Som jag vill

Galen video. Grym text. 
Made my day!
Made me glad!

Som jag vill..

Man klagar och gnäller, på dagen och kvällen.
Men idag, finns inga hinder.
Jag känner att allting är fett och jag kan nästan skratta åt allting i efterhand.
För dagar som idag... Kan de gå som de vill för jag mår som jag vill!

RMK & Kompaniett - Som jag vill

 

Dagens bibelord

"Rannsaka mig, Gud, och känn mina tankar, pröva mig och känn min oro, se om min väg för bort från dig, och led mig på den eviga vägen."
Psaltaren 139:23-24

Lagom är för lite!

säger "Lagom är bäst", men jag misstycker.
"För de säger 'Lagom är bäst', men jag misstycker.
Lagom är en tillflykt för att det första intrycket,
ska vara propert och bra, jag säger 'tråkigt och lamt', för det var någon som sa att det är så det skall va."

Som ni vet så funderar jag mycket på saker och ting. Just detta uttrycket, "Lagom är bäst" är en sådan sak jag funderat mycket kring. Är det verkligen bäst? För oss som är lite, lite mer än bara lagom då?
Det första intrycket är ju det som lägger grund för resten av relationen. Och precis som RMK rapar i låten så är det för att första intrycket skall vara propert och bra. Och visst, det kan jag förstå. MEN, är det inte roligare, mer unikt och bättre, att vara sig själv, även om man inte är lagom? Blir det inte mer spännande att fortsätta träffa den personen då? Det tycker nog jag iallafall.

"Lagom är för lite så jag satsade stort!"

Lagom är en tillflykt för att det första intrycket
ska vara propert och bra, jag säger tråkigt och lamt för det var någon som sa att det är så det skall va.För de säger "Lagom är bäst", men jag misstycker. Lagom är en tillflykt för att det första intrycke

Känn dig inte ensam.

Känn dig inte ensam, det finns alltid någon som hör dig.
När ingen annan lyssnar, så gör iallafall Gud det.
När ingen annan ser, så gör iallafall Gud det.
När ingen annan går bredvid dig, så har du iallafall alltid Gud med dig.

Glöm aldrig det. Herren är med oss i alla dagar, i vått och torrt. Genom eld och vatten. Han är alltid med oss, fast det inte alltid märks.


Jag var i kyrkan igår. Konfirmanderna hade genrep inför konfirmationen imorgon. När de är fega och inte vågar sjunga ut blir jag lite matt. Det låter så mycket bättre om de vågar ta i. Men, en tävling är bra. Jag och en annan sjöng emot dem. Vi sjöng tillsammans högre, än vad 24 personer gjorde. Det fick dem att höja sig och tillslut vågade de ta i, även utan våra röster.
När jag kom hem, kände jag en sådan skön känsla. Gud är god mot mig.
Jag sjöng resten av dagen också. Jag älskar att sjunga, det får mig att få ut lite känslor och få in nya, glada känslor.
Tack Herre, för din godhet. Jag vill sjunga om dig förevigt!

Dagens bibelord

"Ansträng dig inte för att bli rik, var förståndig nog att avstå.
Knappt har du skymtat rikedomen förrän den är försvunnen,
den har fått vingar och flyger mot himlen som örnen."
Ordspråksboken 23:4-5Upp, upp och Iväg...

Stjärnorna finns här!

"Vem är det som bestämmer o man blitt nånting?
Jakten på framgång och succé gör människan blind.
Livet är större än materiella ting!
Du har inget att bevisa för dem.
Bli aldrig nånsin en kopia av nån.
När dem vill visa deras väg, så kan du hälsa att vi följer inte med."

Låten och texten säger allt jag vill ha sagt, tror jag.

"Vill du se stjärnorna? Ta dig en titt omkring."

Som en guldfisk...

"Som en guldfisk, fast i en skål, simmar runt, runt och kommer inget ihåg.."

Ännu en klockren låt som jag vill dela med mig utav.

"I belive in music the way some people believe in fairy tales."


August Rush.
Min favoritfilm sedan några år tillbaka. Den handlar om en pojke, som är bortadopterad till ett barnhem. Men han hör i musiken, att hans föräldrar finns och att dessa vill ha tillbaka honom. Så han ger sig ut i New York City för att följa musiken och hitta sitt riktiga hem. En film om tro, hopp och om hur viktigt det är att öppna sitt hjärta.

Jag får rysningar av denna film. Den är fantastisk. Jag har sett den över 10 gånger, många repliker kan jag utantill. Den är fortfarande lika bra. Lika fantastisk. Lika underbar. Precis samma känsla som när jag såg den första gången, med kass kvalité och dåligt ljud. Jag älskar den helt enkelt.
(Det var denna jag fick hem. Se inlägget nedan eller klicka HÄR)
"The music is all around us. All you have to do, is listen."

En present i förskott...

När jag kom hem idag så såg jag ett kuvert som innehöll en dvd i. Jag funderade på vad sjutton jag hade beställt nu och öppnar brevet.
"Jag vill gratulera dig på namnsdagen, Rebecka, den 17 Maj-2012. Vi såg denna filmen, I filmen sågs de en natt och sedan dröjer det många år innan de återförenas igen. Jag ger aldrig upp."
Jag rördes till tårar. Tårar av dåligt samvete, av glädje samt av lite sorg. Detta var från han jag skrev om i DETTA inlägget. Han som inte känns 100% rätt.

Filmen som låg inuti är min absoluta favoritfilm. Jag berättade det för honom när vi såg filmen. Han tyckte också om den, men han ogillade att jag inte hade den i orginal, utan bara utbränd från datorn, (Jag hittade INGEN butik som sålde den, varken på internet eller live).
Han har alltså ansträngt sig och hittat denna, letat upp min adress och skickat filmen med tillhörande brev till mig. Jag betyder något för någon. Det är en skön känsla, men fortfarande, inte tillräckligt för att leda framåt för min egna skull.


Hade jag kunnat, så hade jag sagt åt mina känslor att börja älska nu. Tyvärr funkar det inte så. Jag förtjänar inte det här, jag gör verkligen inte det. Jag kan inte tvinga mitt hjärta att bli kär. Jag kan inte hjälpa, att jag inte känner mer för denna killen. Så jag får lida av dåligt samvete en stund. Jag får ha lite sorg, för att jag inte kan bestämma min framtid nu direkt. Jag får vara lite glad, för att det finns någon som bryr sig såhär mycket.


"Du är som en vind, lika snabbt som den kom, är den borta igen.
Men den kanske kommer tillbaka.."

Förvirring och hjälpsamhet.

Idag har varit en mycket förvirrad dag. Jag och en klasskompis köpte kaffe på Espresso House, de som står i kassan blir jätteförvirrade och får göra om kunden innan oss, dennes kaffe fyra gånger. Ingen nöd gick på oss, men tråkigt för dem att de missuppfattade varandra så.

På vägen hem kilar jag in på Västtrafik-infon för att fråga hur mycket jag behöver fylla på min kontoladdning om jag skall resa 4 gånger. En kvinna försöker komma in i Västtrafiks bås, för att få kontakt med kvinnan som skall hjälpa mig. Den förvirrade kvinnan förstår inte vart hennes buss står. Jag frågar vilken hon skall åka med, "Orange till Mölndal." Jag visar henne vart på tavlan det står och erbjuder mig att följa henne då jag ändå skall åt samma håll för att komma till min buss. Hon säger "Men varför står det ORAN? Och Frölunda Torg? Jag ska ju till Mölndal!"
"Jo," sa jag. "Bussen går till Frölunda Torg, VIA Mölndal, de står här bredvid. Hela 'Orange' får inte plats, därför är det förkortat" Och visade henne. Hon frågar vart jag ser vilken hållplats den kommer till och jag visar detta också. Jag följer henne och hon tackar så mycket för hjälpen.

Jag blev glad av att hjälpa denna kvinnan. Jag riktigt såg hur glad hon blev. Så visst, blir man gladare om man är hjälpsam här i livet.

Jag får vara ett barn i Guds rike..

ALLTID ÄLSKAD...
...Och i Guds händer
vad som än händer...Jesus, håll mig i din hand
jag vill gå med dig....
Amen

 

Fotspår i sanden...

En natt drömde jag att jag vandrade längs en strand tillsammans med Gud.
Många scener från mitt liv blixtrade förbi på himlen, och till varje scen såg jag fotspår i sanden. Ibland fanns där två par, ibland bara ett. Detta plågade mig eftersom jag vid de svåra stunderna i livet, när jag plågades, sörjde eller var bedrövad, bara kunde se ett par fotspår.
Då sade jag till Gud:
'Herre, du lovade mig att om jag följde dig så skulle du alltid gå vid min sida. Men jag har sett att det bara finns ett par fotspår i sanden vid mina svåraste stunder. Varför övergav du mig när jag behövde dig som mest?'
Gud svarade:
'De gånger då du bara ser ett par fotspår, mitt barn, - då bar jag dig.'

Gud säger själv i Bibeln såhär:
"Jag skall aldrig svika dig, aldrig överge dig." (Hebreerbrevet, kapitel 13 och vers 5 i Nya Testamentet)

Att leva sitt liv tillsammans med Gud, garanterar inte ett enkelt liv, men Gud själv lovar att gå med och vill vara med och bära våra bördor om vi tillåter Honom.

Dagens fundering..

Jag har funderat en del idag. Vad är meningen med livet? Vilken väg har Gud valt åt mig? Vilken av Guds alla vägar kommer jag att välja?
Gud är med mig till tidens slut, det är jag säker på. Men någonstans så har han gjort en väggren för mig. Någonstans måste jag välja åt vilket håll jag skall sträva åt. Men jag vet, att Gud är med mig, vilken väg jag än tar. Och det är jag tacksam för.

Dagens bibelord

"Då gick Jesus fram till dem och talade till dem: 'Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärljungar: döp dem i Faderns och Sonens och den Heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut.'"
Matteusevangeliet 28:18-20

Du är vacker som du är...

Jag känner mig så otacksam till livet, som om jag inte förtjänar att få leva det livet jag lever när det finns de som har det så mycket värre. Vem är jag att klaga egentligen?
Jag håller på att gå in i väggen, inte av stress, utan av mina känslor. Det blir en slags stress för att allt jag känner ryms inte i min kropp. Jag vet inte vad jag ska göra. 

När jag inte vågar lita på någon så försvinner också tilliten till vänner. Jag håller mig helst i bakgrunden. Och säger man inte ifrån, så blir man bortglömd. Jag vet så väl om det, men ändå vet jag inte hur jag ska bryta isen.

Jag är rädd för precis allting. Jag är rädd för att bli sårad, rädd för stora folkmassor, rädd för att bli ensam kvar och rädd för att aldrig få det liv jag drömmer om.
Jag kan inte låta bli att undra, vilka som skulle bry sig om jag försvann. Vilka skulle minnas vilka kläder jag hade på mig vid försvinnandet? Vilka skulle leta? Vilka skulle ens märka att jag var borta?

Samhället idag är så ytligt och det gör mig ledsen, Man duger aldrig, vad man än tar sig till.
Jag vill verkligen hitta något meningsfullt i livet.

Min fråga:
Är det någon som vet vad meningen med livet är? Som har hittat den?
Vad finns det mer? Varför går så många runt och mår dåligt när livet kan vara så fantastiskt underbart ibland? Varför är det såhär?
Hur kommer man ut ur den onda cirkeln?

"Du är vacker som du är, du måste vara som du var.
Det är knappast fel på dig, det är fel hur världen är idag.
Knyt båda nävarna och fokusera på nåt bra,
för innerst inne vet dom om att dom har fel och du är underbar."
Sebastian Fronda

Hold me and tell me that it'll all be okay..

"Some days I want to be alone, but most days I just need someone to hold me and tell me that it'll all be okay."
"Some days I want to be alone, but most days I just need someone to hold me and tell me that it'll all be okay."

Dagens bibelord

"Låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare. För att vinna den glädje som väntade honom uthärdade han korset utan att bry sig om skammen och sitter nu till höger om Guds tron."
Hebreerbrevet 12:2
"Låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare. För att vinna den glädje som väntade honom uthärdade han korset utan att bry sig om skammen och sitter nu till höger om Guds tron."
Hebreerbrevet 12:2

Vägen till lycka..

Vägen till lycka är lång och inte så lätt. Att hitta sitt egna välmående är första steget. Lyssna på din kropp och knopp, den vet mer än vad du tror.
Vad vill DU göra? Vad gör Dig glad? Och inte ytligt glad, utan glad inuti, i ditt undermedvetna.
När du har listat ut vad du vill och vad du behöver så kan vägen ha rätat ut sig något.

Ha med dig att alltid försöka tänka positivt. Men finn balansen: För mycket positivt tänkande kan lätt göra att du tappar fokuseringen från ditt uppdrag. Eftersom det negativa oftast är ganska tufft, så kan du dock behöva dubbelt så mycket positivt som negativt. För att jämna ut det.


Har du förstått uppdraget?
Bra. Kör ditt race nu. Lycka till med lyckan. Och ge inte upp, den finns där ute någonstans och väntar på dig. Den accepterar dig precis som du är och den väntar på dig, Precis som du vill ha den.

Dolphin tale

Jag såg denna filmen för ett par veckor sedan. Sedan dess har jag sett den 6 gånger. Jag Älskar den. Det är den bästa Feel-Good-filmen jag någonsin har sett. Jag ryser, bara jag ser trailern. Den är så fantastiskt fin, sorgsen, bra och spännande. Hela kombinationen mellan musik, skådespelare och handling blir helt amazing.

Se den!

Trygghet..
Trygghet är en av de viktigaste sakerna man kan få i livet. Jag har vart i en tid, där jag var beredd att offra livet för tryggheten. När det har gått så långt så är det väldigt svårt att finna trygghet igen. Man hamnar i en ond cirkel, runt, runt. Om och om igen i samma ondska. Samma otrygghet.

Vad lever du för liv? Det du vill leva, eller det du är trygg i? För på något sätt kan jag ändå känna, att det man vill leva tillslut blir en trygghet. Men jag har inte kommit ända fram ännu. Det kommer, det är jag säker på. Men just nu, är det otryggt.
Om du ser en människa som mår dåligt, hjälper du denne eller fortsätter du leva i din vardag?
Vi människor måste lära oss att tänka utanför boxen. Att våga tänka längre än sig själv. Om man hjälper någon som mår dåligt, kommer man få mer mening i livet.
Hela livet är ett sökande efter någonting mer, Någonting bättre.
Och tillslut så kommer den.
"Den som lever får se." Om du hittar de, så kommer också tryggheten.

"How you gonna love?
How you gonna feel?
How you gonna live your life,
Like the dream you have is real?
And If you lost your way,
I will keep you safe.
Well open up all the world inside,
So you come alive tonight.
I will keep you safe."

Jag vill inte vara rädd..

Varför måste jag vara rädd?
Den ständiga värken i magen. Hur ser det ut när jag kommer fram? Hur är människorna? Jag vill inte återvända. Ändå gör jag det varje dag. Varför? För att jag måste? Varför måste jag? Varför måste jag vara rädd?


"Jag vill inte vara rädd
Varför måste jag vara rädd?
Somliga vet att dom är starkare
än andra
Somliga älskar att slå sönder
en vit tandrad
Somliga lever för att pina varandra
Innerst inne är vi likadana
Jag tror att människor gör så
av gammal vana"
/Kent - Jag vill inte vara rädd (Länk)

You're amazing, Just the way you are.

Jag gillar att sitta vid havet och bara vara. Lyssna på naturens alla ljud. Höra naturens egna under.
Havet, blåsten och vågornas kluckande mot bryggan. Ibland kan man höra en fågel kvittra någonstans i närheten.

Ibland är det som om naturen försöker säga mig något. Att det finns någonting mer. Någonting bättre. Det är när jag sitter där, mitt i naturen, som jag blir varse om det och får en chans att se det.
Man måste ta tillvara på livet, på alla chanser man får.


Det finns mer. Det finns något bättre. Att leva, är det största äventyret av dem alla.

När den rätte dyker upp, då säger hjärtat till & då får hjärnan säga vad den vill..

Jag har idag sagt till en kille som var kär i mig att det inte funkar. Vi har träffats lite och jag tycker om honom, men han är kär och jag får inte till de känslorna. Det är något i min hjärna som inte vill satsa fullt ut och därför fick det bli såhär. Jag hatar att behöva såra folk, men det har känts såhär från första början med honom, så det var jag som lät det gå för långt helt enkelt.
Jag behöver lära mig att lyssna på min magkänsla. Ibland funderar jag på om jag har blivit känslokall. Men kroppen vet så väl när jag kommer trivas eller inte. Så därför är det kroppen som styr mina beslut. Jag vill inte ha någon bara för närhetens skull. Ska jag ha någon nu så skall det hålla längre än ett engångsligg.


Jag har sårat dig och jag är ledsen för det. Men du kan inte övertala mig till att försöka ett tag till. Nu känns det bra igen. Magkänslan är som vanligt, hjärnan är 'som vanligt', hjärtat sitter på rätt ställe. Jag känner väl mest att jag inte orkar stressa fram kärlek. Jag vill att det kommer när det kommer.


Och jag har inget behov av bara närhet. Ska det va' så ska det va' på riktigt.

Jag älskar dig!

Så galet mycket!

Att få en ängel..

Denna låten ger mig liv:
Brian Eno - An Ending (Länk till Youtube)

De senaste dagarna har jag upplevt något som jag inte trodde var möjligt. En ängel har getts till mig. Denna ängeln har öppnat upp mina ögon för så mycket. Jag har fått inse att det finns godhet i världen. Det finns något mer, det finns fler människor, som är som jag. Som jag kan prata med och lära mig otroligt mycket utav.
Någon jag inte behöver dölja mig ifrån, utan som jag kan öppna upp mig helt inför och visa hela min insida. Ge bort mig själv och göra det jag inte trodde var möjligt.

Att leva är ett obeskrivligt äventyr, man skall ta tillvara på det om man kan. Att ha valet att välja om man vill eller inte, är stort. Det gäller att välja rätt bara. Vissa saker kan te sig osannolika, men allting kommer till rätta till slut.


Jag har fått en ängel som har valt att se mig som den jag är och därmed bett mig att öppna upp mig. Jag öppnar upp mig och ger 110% ärlighet. Och äntligen, kan någon hjälpa mig att hantera det förflutna. Äntligen finns det någon som är villig att ta emot det jag har att säga och sätta mig i det första rummet. Det finns mirakel!


Jag hoppas detta är något som står sig. Jag vill ha en ängel förevigt och inte bara till låns. Denna ängeln skall jag behålla så länge jag får!

Somewhere over the rainbow...

Ibland kan man bli makalöst förvånad över hur mirakel kan komma till en. Ibland räcker det att bara våga öppna upp sig en liten, liten bit mer än vanligt. Att våga vara sig själv och kunna öppna ögonen och se.
Se hur fantastisk världen är.

Tänk på alla fina saker världen har att erbjuda.
Allt vi behöver göra är att låta den förundra oss.
Försöka göra allt som händer till en välsignelse.
Tänk på alla fina saker världen har att erbjuda.
Allt vi behöver göra är att låta den förundra oss.
Försöka göra allt som händer till en välsignelse.

Dagens bibelord

"Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: Gläd er."
Filipperbrevet 4:4

Fantastisk video som får mig att gråta.

Att våga stå emot.

Normer, värden, förtryck, fördomar, hat, ondska, alla dessa saker, motstå det med varje tum av ditt väsen.
Att vara bättre eller sämre än andra har ingen betydelse för mig, men att vara annorlunda från andra gör det.
Första gången jag hör denna Fronda, det är tänkvärda texter. Han uttrycker det han ser i vårt samhälle genom sin musik. Och vi genom våra ord och handlingar.
Som vi pratade om innan, gäller att inte vara falsk eller ha en dold agenda. Man ska ha en genuin intresse. Är väldigt social av mig, likt dig, gillar att sprida gläjde. Att se en leende, att värma någon som lider. Einstein sa en gång: "A person starts to live when he can live outside himself".
Känns att det finns oändligt mycket man kan prata med dig. Skulle gärna vilja träffa dig nån dag, hoppas du också vill det.[/QUOTE]

Förtryck, Fördomar, Hat, Ondska, alla dessa saker, motstå det med varje tum av ditt väsen.
Förtryck, Fördomar, Hat, Ondska, alla dessa saker, motstå det med varje tum av ditt väsen.
Normer, Värden,
Förtryck, Fördomar, Hat, Ondska.
Alla dessa saker, motstå det med varje tum av ditt väsen.

Man måste i dagens samhälle vara antingen eller. Du behöver vara antingen en Varg eller Ett får. Du kan inte vara både och. Men, om jag vill vara en vegetarisk varg? Får jag inte det då?
Varför är det alltid så mycket antingen eller? Var sann mot dig själv och mot andra, ha Inte en dold agenda.
"A person starts to live when he can live outside himself".
Albert Einstein

Svensson, Svensson, Tack så mycket..

Att inte våga vara sig själv är för mig oförståeligt. I Sverige finns det en viss stereotyp och vissa normer. Killar ska vara tuffa, kåta och bråkiga, annars är de inte manliga nog att klassas som killar. Kvinnor skall vara smala, rakade, sminkade, lugna och trevliga.
När till exempel killar säger att man skall vara på ett visst sätt.. Frågar man varför, svarar de:
-Du vet, vi är män, vi är såna.
Och visst, jag förstår det. Men det betyder inte att man behöver vara så. Det finns alltid ett val.

Folk som beter sig baserat på samhällets normer eller stereotyper vet om det. De har två val, antingen gör det som samhället säger åt dem, eller så gör dem det inte. Det är alltid upp till en själv.
De flesta har inte styrkan att stå emot samhällets alla kriterier. "Bara döda fiskar går med strömmen." Och kanske är det just så. Att de som inte vågar gå emot samhället egentligen är döda. Inombords så vill de något mer, de vill lyckas med något större.
Man måste sluta förneka och Våga vara rädd. Våga agera. Det är stor skillnad på att vilja göra något och på att FAKTISKT GÖRA DET.

Saknar du någon som visar att det finns alternativ? Det finns mer än såhär. Det är skönare att göra det som känns rätt. Jag sträcker ut min hand till er. Det är upp till dig själv, Vill du ha min hjälp, måste du vara villig att hjälpa dig själv. Är du det, så ta emot min hand.
Den är utsträckt för din skull.

You raise me up!

Gud har mycket makt. Han har styrkan att förena människor. Han har styrkan att sära på människor. Han har också den största styrkan av alla, Att ge människor styrka.
Genom att tro, så har man något annat att förlita sig på. Det blir mer än bara ord som folk säger. Man får också någon slags grund att börja bygga på. Sedan följer denna grunden som en vägg, upp till toppen. Tack, för att du är med mig till slutet. Tack för att du stöttar mig i allt jag väljer att göra. Tack, för att du ger mig styrkan att orka.

Makten över livet.

En makt som alltid kan utvecklas, som kan alltid bli bättre. Som jag sagt innan, så har vi alla problem. Jag har lyckats uppnå så mycket makt över mig själv, att jag kan leva med mina problem. Kan använda energi på att hjälpa andra, mina vänner, min familj och dig. Tolerans är när du kan leva med dina problem. Svaghet är friktion, du kan antingen låta det försvaga dig själv eller driva dig att bli starkare.
Förresten, tycker inte att du är galen. Du likt alla andra människor, vill bara uttrycka dig. Det är dock bara få människor som får det privilegiet. Våra samtal har gett dig den möjligheten. Förstå att du kommer aldrig att behöva gömma dig från mig, du behöver aldrig skämmas. Du är aldrig ensam med mig.
Och dö ska vi inte heller göra någon tid snart, vi har mycket att uträtta. Mycket att lära oss. Mycket att uttrycka.[/QUOTE]Jag är
Jag är rädd för att leva, men jag är ännu mer rädd för att dö. Jag tror det handlar om kontroll. Om jag skulle ta livet av mig, vet jag hur det går till. (Om jag inte misslyckas med det förstås.) Om bussen skulle krocka och jag skulle dö på grund av det, så kanske jag inte är helt nöjd med livet. Jag kanske inte har hunnit göra de sakerna jag vill göra och jag kanske inte är "Färdig" med levandet.

Men på det stora hela kanske det handlar om makt.
En makt som alltid kan utvecklas, som alltid kan bli bättre. Man behöver Tolerans. Denna toleransen är när man kan leva med sina problem. Svaghet är en konflikt. Man kan låta det försvaga en eller så kan man låta det driva en till att bli starkare!
Men, vi ska inte dö ännu. Det finns för mycket att uträtta. För mycket att lära. För mycket att uttrycka. För mycket att uppleva.

4 H:n att tänka på..

Min livsgnista får jag utav att hjälpa folk. Jag gillar att kunna muntra upp folk. För några veckor sedan pratade vi om 'De 4 H:na" som jag ofta tar till nu för tiden.
Håll ut, häll i, håll tyst, håll om.
Håll ut, Häll i, Håll tyst, Håll om.

Jag tror att dessa H:n är något man bör ha med sig. De används ofta när folk genomgår jobbiga saker, tragedier såsom ett förlorat barn/anhörig. Ha med dessa meningar i bakhuvudet, det har jag.

Varför är det så?


Pricksäker och sann text. Varför kan inte fler inse idiotin i sig själva?

Ödets ironi.
Jag anser att jag har en hyfsat tung ryggsäck från min uppväxt. Jag har dåliga erfarenheter från saker och ting. Historian må vara lång och ingenting jag vill skriva ut här, men det kan vara bra att ha i bakhuvudet när man läser det jag skriver.
Att skriva har blivit min terapi. Jag skriver inte så att folk ser det, det skulle bli för privat och jag vill inte hänga ut mig som en svag människa, även om jag är det.


Folk tar ofta mig förgivet. Jag är nästan alltid glad och om jag någon gång inte är det kan jag ofta få dräpande kommentarer som att jag skulle vara tråkig och sur. Detta för att jag inte är glad vid ETT tillfälle. Det är sjukt. Hur tänker människor egentligen? Det finns INGEN människa som är glad JÄMT. Det funkar liksom inte.

Jag har förövrigt galet svårt för att säga nej. Säger jag nej till någonting så mår jag oftast skit efteråt. Jag får skuldkänslor och panikångest för att jag gör folk "besvikna". Nu blir folk säkert inte ens besvikna för att jag inte orkar/vill göra den grejen, den gången, men detta sitter i mitt huvud.Jag vill göra så mycket, men jag har inte riktigt kraft eller mod till att göra det. Vart börjar man resan till att rädda världen? Vad finns det mer? Jag försöker verkligen förstå mig på människor och folk som vänder kappan efter vinden, men det går inte. Vad är det för fel på dem som sitter och klagar på saker men vägrar resa på sitt feta arsle och göra något åt det själva? Varför glider allt in på räkskal för dem? Anstränger jag mig för mycket?

Jag förstår verkligen inte, vart finns den goda mänskligheten? Vart finns det andra som tänker som jag gör? Finns det?

Dagens bibelord

"Prisad vare Herren, som har uppfyllt sitt löfte och gett sitt folk Israel ro. Av allt det goda Han lovat genom sin tjänare Mose har ingenting uteblivit."
Första Kungaboken 8:56

Jag bara irriterar, irriterar, irriterar folk.


Folk som känner mig vet att Fronda är en stor idol för mig. Lyssnar man på hans texter inser en ganska fort att han är smart och har väldigt vettiga åsikter. 
Denna låten är en av mina favoriter. Inte minst för att texten är rolig, utan också för att den är sann. Vem älskar inte att irritera folk? Jag vet att jag gör det iallafall.
När jag lyssnar på denna låten på bussen eller dylikt funderar jag på hur folk skulle reagera om jag gjorde något av det som han sjunger/rapar om.

"Bygger kö vid toaletten trots att den är ledig,
käkar varmkorv i din klädaffär och jag spottar snus på golvet, vem är ägarn här?
Irriterar grannen med ett stön som skär och jag frågar folk på stan vilket kön dem är.
Drar in snor som du hör att jag sväljer och lägger eko på allt det du säger.
Häftar papper på mitten och piper när jag backar.
När hissen är som fullast, tryck in alla hissknappar.."


Trycka in alla hissknappar när hissen är full är jag sugen på att testa. det hade varit lite roligt.. Men ja, jag håller mig till att skicka kedjebrev. Oj, jag menar, skickar brev med kedjor...

Jag diskuterade irritation med en bekant. Han berättade att han ses som väldigt irriterande då han har svårt att sitta still när folk pratar med honom. Då kom vi in på hur roligt det är att irritera folk. Kanske är vi lite sadistiska?
Men det är roligt att irritera folk. Särskilt om de störs sig på det! :-) Mer irritation till folket!!

Livskvalité..


Att finna livsglädjen tror jag har med livskvalité att göra. Idag har jag umgåtts med två mycket fina vänner som jag tycker om väldigt mycket.
På vägen hem funderade jag lite på detta med livsglädjen. Trots sjukdom, så är jag glad över mina fina vänner. De fick mig att glömma bort min förkylning och gjorde mig väldigt glad.

Vänskap är viktigt!


Jag är väldigt glad att jag har mina vänner som ställer upp allt som oftast. Vi planerade in lite inför nästa månad och jag ser framemot, och hoppas, att jag kan delta i de grejerna. Jag är glad att jag funnit de vänner jag har!

Dagens bibelord

"Visa varandra tillgivenhet och broderlig kärlek, överträffa varandra i ömsesidig aktning."
Romarbrevet 12:10

Att hitta livsglädjen..

Man ska se ljuset, inte mörkret runt omkring.
Även mörkret är så mycket större,
men det är ljuset som gnistrar i fjärran
hitta livsglädjen, Tapper soldat

Jag har kommit fram till att jag behöver hitta livets glädje innan jag kan hitta min framtid. Nu funderar jag då på hur sjutton man hittar livsglädjen efter att ha tappat den så grovt som jag har gjort?
Jag fann lite livsglädje idag. Jag var inne på Missing People för min första dag att ringa olika företag och höra om de ville sponsra. Jag fick en introduktion till det hela och jag blir så glad av glada och entustiastiska människor.
Varför söka en kille som för tillfället inte finns när man har det bra som det är? Man ska stanna på toppen, det andra kommer när det kommer.


Man ska se ljuset, inte mörkret runt omkring.
Även mörkret är så mycket större,
men det är ljuset som gnistrar i fjärran.

Motsägelsefull..

Jag funderade lite idag.. På om jag inte är lite motsägelsefull. Jag säger ju alltid att man skall vara sig själv. Samtidigt avskyr jag människor som är fega och vänder kappan efter vinden. Men... Om den personen ÄR sig själv när den är feg och vill vara som alla andra... Då är ju jag kass, som klankar ner på personen för att den är feg, det vill säga sig själv? Eller hur ska man tänka egentligen?
Nä, svårt är det att tänka mycket.
Kör hårt .men mjukt..
Kör hårt, men mjukt..


Du som är törstig..

"Du som är törstig, Du som är svag..
Kom till Hans källa. Drick av vattnet som ger dig liv.
Låt all oro och ångest, sköljas bort..
Av Hans strömmar av kärlek. Som djup ropar ut till djup..."


Jag är sjuk. Igår gick jag hem från skolan. Åkte buss i cirka 2 timmar och mådde illa och med huvudvärken molande hela vägen. Kom hem, sov två timmar.. Åt och var med I en stund. Somnade vid 22 med lite mildare huvudvärk. Vaknade idag, jätteont i halsen. Men jag lever och det är väl huvudsaken. Finns dem som har det värre.

Nu ska jag in till Missing People och ringa samtal. Önska mig lycka till..

(W.W.J.D - What Would Jesus Do?)

Dagens bibelord

"Han blev pinad för våra brott, sargad för våra synder, Han tuktades för att vi skulle helas, Hans sår gav oss bot."
Jesaja 53:5

En saga...

"När jag tänker efter har det nog varit så ett tag, att allting man gör, gör ont. Men vad ska man göra? När det blir en vana känns det sjukt onödigt att göra något åt det. Det går inte att lära gamla hundar att sitta, det är samma sak med mig."

 

Dagens bibelord

"Därför skall ni trösta och bygga upp varandra, så som ni ju också gör."
Första Thessalonikerbrevet 5:11

Orkar...

Dödslängtan, jag behöver tid att tänka.. Har ingen lust att vara försiktig för jag tycker döden är störtviktig..

Jag känner mig kass idag. Jag vill, men jag orkar inte. Kämparglöden är lite släckt för dagen. Har jag tur så kan super-full-månen hjälpa mig att tanka upp lite kraft. Även Gud ger mig styrka, Han är mitt liv!

 

Att inte våga..

När man inte vågar.. Hur ska man göra då? Jag vill, men jag vågar inte ödsla mer tid. Är du rätt? Kanske, kanske inte. Men jag vågar inte försöka, risken är stor att det blir samma som alltid.


Sårad, utkastad, rädd.

Herre, ge mig mod. Herre, var med mig och ge mig kraft att våga. Herre, låt mig leva genom Dig och hjälp mig att komma på rätt väg.


"Jag vill vara här, i ditt ansiktes ljus.
Låt mig präglas och bli en bild av dig.
Jag vill vara här, i ditt ansiktes ljus,
Reflektera, ljuset ifrån dig.."

 

Favorit!"Sedan talade Jesus till dem och sade: "Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus."
Fariseerna sade då: "Du vittnar om dig själv, ditt vittnesbörd är inte giltigt."
Jesus svarade: "Även om jag vittnar om mig själv är mitt vittnesbörd giltigt. Jag vet varifrån jag kommer och vart jag går. Men ni vet inte varifrån jag kommer eller vart jag går. Ni dömer på människovis, jag dömer ingen. Om jag ändå dömer är min dom riktig, eftersom jag inte är ensam; Han som har sänt mig är med mig. Och i er egen lag står det att vad två vittnar är giltigt. Jag vittnar om mig själv, och om mig vittnar också Fadern som har sänt mig."

Johannesevangeliet 8:12-19

Det understrykna är en sån grymt cool mening. Jag vet varifrån jag kommer och vart jag går. NI vet INTE varifrån jag kommer eller vart jag (ska) gå. Ni dömer på människovis, jag dömer ingen.

Med människovis tänker jag att man dömer på ett egoistiskt vis. Man dömer det som man anser vara bäst för en själv. Sedan att ha Jesus som Världens ljus och att man inte behöver vandra i mörkret tycker jag är helt fantastiskt. Jag älskar att få ta del av Livets ljus. Det ljus som Jesus ger mig och den tron och det hoppet som Han ger. Underbart skön känsla.


Jag tackar Dig för ljuset!

Dagens bibelord

"Stå därför fasta och orubbliga, mina kära bröder, och ge ut er helt i arbetet för Herren. Ni vet ju att Han inte låter er möda vara förspilld."
Första Korinthierbrevet 15:58

Dagens bibelord

"Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas.
Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas."
Matteusevangeliet 7:7-8

F.R.O.GF.R.O.G står för Fully Rely On God.

Idag har varit en seg dag. Jag har känt mig nere. Jag lättade dock på hjärtat inför A, min goa klasskompis. Hon är så fin. Vi ska skriva C-uppsatsen ihop nästa höst. (HT-13). Jag har varit flera turer fram och tillbaks till biblioteket, lånat om och lämnat tillbaka och hämtat böcker. Imorgon börjar vi klockan 8 och har workshop till 10, sedan har vi en föreläsning klockan 13.. Får se om vi stannar tills dess. Helt säkert är iallafall att det blir en mysig dag.


Jag vill tacka dig Herre, för att du är med mig i alla dagar. Du ger mig kraft att orka tro. Du ger mig kraft att orka hoppas. Du ger mig kraft att veta att livet har en djupare innebörd än det här.

Dagens bibelord

"Att frukta Herren är början till vishet, att känna den Helige är insikt."
Ordspråksboken 9:10

Älskar att älska!

Idag har varit så fantastiskt skönt väder. Dagen började med en promenad med min bästaste vän. Vi tog en glass på bryggan i solskenet och sedan satte vi oss och solade. Sedan gick vi återigen en promenad, köpte sallad som vi åt (de brukar man ju göra..) sedan mös vi en stund i solskenet.

Nu har jag duschat. Känner mig ganska slut i huvudet så ska strax sova.


Jag älskar detta vädret, känns som sommar nästan! Helt underbart. Nu är det bara en tom del i mitt hjärta som behöver fyllas upp...


dusomartorstig

Detta är en annan sida av mig, en som jag hittat på senare tid. Min kristna sida. Om min tro på Gud, varför, hur och när. Läs med en nypa salt men ändå med andakt.

RSS 2.0